Ana içeriğe atla

ağLayı ağLayı

SERDAR KEMAL Köroğlu’ndan Karacaoğlan’a, Pir Sultan’dan Kul Himmet’e kulaklarımızın aŞina olduğu türkülerin, deyiŞlerin ve zeybeklerin yeniden düzenlenmesiyle bu nüansları yeniden ve yeni bir yorumla dinleyebilmemiz için genç kuŞak sanatçılardan Serdar Kemal, uzun zamandır stüdyoda çalıŞmalar yürütüyordu.

"İnsan beyni , (biraz da yaŞamın zorlamasıyla) az çalıŞarak, çok iŞ yapmaya programlanmıŞtır. Bunun tam tersi olan müzik sanatı, küçücük iŞleri (ayrıntıları, nüansları) çok büyük çalıŞmalarla elde etmektedir."

Köroğlu'ndan Karacaoğlan'a, Pir Sultan'dan Kul Himmet'e kulaklarımızın aŞina olduğu türkülerin, deyiŞlerin ve zeybeklerin yeniden düzenlenmesiyle bu nüansları yeniden ve yeni bir yorumla dinleyebilmemiz için genç kuŞak sanatçılardan Serdar Kemal, uzun zamandır stüdyoda çalıŞmalar yürütüyordu.

Ve nihayet bu çalıŞma sonlandı ve de bir albümde toplandı. Bilinen birçok ezgiyle birlikte, yeni besteleri ile geniŞ bir yelpaze açarak Anadolu kültürünün en önemli sazlarından olan bağlamayı, tüm teknik özelliklerini ustaca kullanarak batı sazları ile bir sentez oluŞturan Serdar Kemal, "Serden Türküler" isimli albümüyle iki yıllık stüdyo çalıŞmasından sonra müzik marketlerdeki yerini almıŞtır.

Kara trenlerin, yerini hızlı trenlere bıraktığı günümüz Türkiye'sinde, Halk Müziği'nin kendi evrimini gerçekleŞtirdiğini düŞünen Serdar Kemal, kentleŞme yolunda olan bu süreci Türk Halk Müziği'nin etnik yapısını yıpratmadan ve yozlaŞtırmadan icrasını hedeflediğini vurgulamaktadır.

Uzun yılar, müzik piyasasının içinde, bağlamasıyla birçok sanatçının konserlerinde ve albümlerinde eŞlik eden ve konservatuvar mezunu olan Serdar Kemal, albümünün müzik yönetmenliğini de kendisi yapmıŞ. Sakin ve duru bir akıŞı olan "Serden Türküler" Serdar Kemal'in ilk albümü.

Serdar Kemal, 1978 İstanbul doğumlu. 1997 yılında İ.T.Ü. Devlet Konservatuvar'ını dereceyle kazanmıŞ ve daha okul yıllarında birçok sanatçıya stüdyo çalıŞmalarında ve konserlerinde eŞlik ederek müzik yolculuğuna baŞlamıŞ. Şu sıralar Haliç Üniversitesi'nde yüksek lisans bitirme çalıŞması üzerine araŞtırmalar yapmaktadır.
İki yıl süren stüdyo çalıŞmasından sonra 2'si enstrümantal olan 11 eserin yer aldığı albümünü DMC etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunan Serdar Kemal, bağlamayla batı sazlarının birlikte kullanıldığı yeni çalıŞma ve araŞtırmalarını da sürdürmektedir.

Söz ve beste çalıŞmalarıyla da yoğunlaŞan genç sanatçının kendisine ait Turnam ve Dağlar Yüce isimli iki eseriyle birlikte, Erzincan, Sivas, Bilecik, K.MaraŞ ve İzmir yörelerinden geleneksel eserlere de yer verilmiŞtir.
Turnam, Ağlayı Ağlayı, Dün Gece, Köroğlu, Bir İncecik, Şu Yüce Dağları, Garipçe, Aklım Fikrim, Kordon Zeybeği, Çaya Vardım, albümde yer alan türküler.

Evet, "Serden Türküler" Serdar Kemal'in ilk albümü olarak müzik marketlerdeki yerini almıŞtır. Şimdi sıra gönüllerinizdeki yerinde...
Böylesi araŞtırmacı gençleri dinlemek ve de desteklemek gerekli… Ben dinledim buyurun sizde bir dinleyin, seveceğinizi umuyorum. ( kaynak )

Ağlayı Ağlayı Düştüm Yollara
Ağlayı ağlayı düştüm yollara
Karışayım bozbulanık sellere
Adı sanı bilinmedik illere
Gitmeyince gönül yardan ayrılmaz

Ahım kaldı şu gelinin ahdinde
Deremedim güllerini vaktinde
Karanlık gecede kolum altında
Yatmayınca gönül yardan ayrılmaz

Gözüm kaldı şu kaplanın postunda
Azrail de can almanın kastında
Döne döne teneşirin üstünde
Yunmayınca gönül yardan ayrılmaz

Hadini de Karac'oğlan hadini
Aramazlar gurbet ile gideni
Ak göğsün üstünde çakır dikeni
Bitmeyince gönül yardan ayrılmaz

Karacaoğlan

Yorumlar

serdar kemal dedi ki…
çook başarılı olmuş gerçekten.

Bu blogdaki popüler yayınlar

dawooL ( anadoLu ateşi ) - 2004

ANADOLU ATEŞİ – DAWOOL - 2004 GENEL SANAT YÖNETMENİ: MUSTAFA ERDOĞAN YÖNETMEN YARDIMCILARI: ALPER AKSOY - OKTAY KERESTECİ DARBUKA KOMPOZİSYONLARI: MISIRLI AHMET MÜZİK: KARDEŞ TÜRKÜLER - TANER DEMİRALP - ERSİN BİŞGEN - TURGAY GÜZELCAN KOREOGRAFLAR: SİNEM GÜVEN - SEÇİL AKBAŞ - ÖZNUR İNCİ - EMRE ÇELİK - DİNÇKAL TUNÇA - İBRAHİM GÖKLER - VOLKAN GÜLCAN - OZGUR YAZICI - OĞUZHAN ÖZEL - SERDAR SEZER RİTM KOMPOZİSYONLARI: MUSTAFA ERDOĞAN - VOLKAN KORMAZ - MUSTAFA SALAR - NACİ SUNGUR OYUNCULUK YÖNETMENİ: METİN BALAY SAÇ – MAKYAJ: SERKAN AYDIN - MOS SAHNE AMİRİ: VOLKAN EMİŞOĞLU KOSTÜM: SULTAN OZEL MÜZİK KAYIT: LİMON SES KAYIT & Tiem Production AFİŞ TASARIM: EMRAH YÜCEL boomp3.com * Dawool bir ritim tiyatrosu, bu kavram dünyada bir ilk. Bu kavramı biraz açabilir miyiz? İçinde hayatın bütün ritimlerini kullanan, teatral akışta diyalogların ritmik vurgularla kurgulandığı, karakterlerin altının belli ritm sazlarıyla belirlendiği bir proje bu. Dünyada ritimle konu anlat

Yasemin Göksu - GeL GönüL

SÖZ: Yasemin Göksu MÜZİK: Mazlum Çimen DÜZENLEME: Ersin Bişgen - Mazlum Çimen Yasemin Göksu - Gel Gönül GEL GÖNÜL Yar benden uzaklarda sureti kalpdedir bekler yâdederim Gönlüm hep tuzaklarda sever deyip yalana tamah ederim Sızlar içim ah hatıralar bende, Bilmem niçin aklım o ılık tende Gel gönül bu aşkı unut sende O yar bize neler etti, yaktı da sineyi viran etti Aşk ile çarpan bu kalbi attı da yerlere talan etti Sızlar içim ah hatıralar bende, Bilmem niçin aklım o ılık tende Gel gönül bu aşkı unut sende Yüreğim titrer hala istemem o yar keder alsın ahımdan Yadigâr kaldı bana acılı bir beste sabâ makamından Sızlar içim ah hatıralar bende, Bilmem niçin aklım o ılık tende Gel gönül bu aşkı unut sende O yar bize neler etti, yaktı da sineyi viran etti Aşk ile çarpan bu kalbi attı da yerlere talan etti Sızlar içim ah hatıralar bende, Bilmem niçin aklım o ılık tende Gel gönül bu aşkı unut sende Gel gönül bu aşkı unut sende O yar bize

Gökçen Kahraman - Biya düri

Gökçen Kahraman : Web Page -  - Facebook 'Aşk-ı Pervane' isimli albüm detay/info Gökçen KAHRAMAN - Biya Düri Söz-Müzik : Yılmaz Çelik Düzenleme/Aranje / Müzik Yönetmeni : Ersin Bişgen Mix: Murat Aslan Gitar: Uğur VaroL Perdesiz Bas Gitar : İsmail Soyberk Duduk : Ertan Tekin Davul : Bülent Ay Yaylı Sazlar : Gündem Yaylı Grubu Solo ÇeLLo : Muhittin Darıcı VokaL : Melike Peker Perkusyon: Ersin Bişgen....